עכשיו זה הזמן שלך! יש לך שאלה? אנא מלאו פרטיכם בטופס ונשוב אליכם בהקדם

תפקיד "המנהל" מעניין אותך? אלו המיומנות שאתה חייב שיהיו לך.

רוב הלקוחות שלי, מתחילים את תהליך אימון למנהלים שלהם, הרבה לפני שהם בתפקיד ניהולי רשמי- הם רוצים להתקדם בהיררכיה הארגונית, הם מעוניינים בקידום בגלל כל מיני סיבות, חלקן קשורות בכסף, חלקן קשורות בעוצמה וחלקן קשורות ביכולת להשפיע. ממש לא חשוב למה את או אתה רוצים בו, היכולת לנהל היא מיומנות נדרשת. אז למה בעצם לא מלמדים אותנו את מיומנויות הניהול? בתור מי שסיימה מנהל עסקים, אני יכולה להגיד שרוב האנשים לא לומדים ניהול אלא הם נזרקים לעמדה הניהולית ואז לומדים תוך כדי תנועה.

אז מה הן המיומנויות שחייבים לרכוש כדי להיות מנהלים?

לא רק קידום-

בשורות הבאות אני אתן לכם כמה מהמיומנויות שלדעתי כדאי לצבור לפני שמגיעים לעמדת הניהול. אלה מיומנויות שלחלקנו יש באופן אינטואיטיבי וחלק יש לתרגל. בעיני, נקודת המבט הניהולית שונה מאוד מנקודת המבט של העובד. נקודת המבט הניהולית היא מערכתית, היא טובת הצוות ולא האדם הפרטי. בנוסף, המטרה היא להיות בטוחים שניתן להתמודד עם התפקיד החדש והאחריות שמתלווה אליו, שבדרך כלל מאוד שונה ממה שהיינו רגילים. זה מזכיר לי את המעבר להורות. פתאום יש שם מישהו שיותר חשוב ממך, ההחלטות שמתקבלות יש להן השלכות מעבר לאדם הפרטי שאני. אני לא יודעת מה איתכם, לגבי, הייתי שמחה לקבל כלים לפני התפקיד המשמעותי של חיי, ולא אחרי שנולדו הילדים (הדרכת הורים או אימון למנהלים כזה או אחר)

אחד הציטוטים שאני אוהבת שייך לדוק ריברס המאמן של בוסטון סלטיק, שמספר בסדרה "חוקי המשחק" בנטפליקס, שבמהלך 21 שנה הוא נכנס לחדר ההלבשה ואמר לשחקניו "אני אנושי ואני יכול לטעות, כל החלטה שאני מקבל היא לא לטובת השחקן בהכרח או לטובתי, היא לטובת הקבוצה"

זוהי  התמצית של ניהול.

דעו את החולשות והחוזקות שלכם

מה גורם לנו להזיע ומה גורם לנו לעשות את הטוב ביותר?  ההבנה והידיעה במה אנחנו חזקים ובמה אנחנו חלשים וזקוקים לחיזוק, תעזור לנו להשתפר. אז איך נדע מה טוב ומה רע? קבלת פידבק אמיתי מבעלי העניין שלנו מעמיתים, מנהלים, לעתים בני הבית יעזרו לנו בזה.
נבקש מהם לענות על שתי שאלות:

הראשונה- אם היינו בעל חיים איזה בעל חיים היינו ולמה. נבקש שיסבירו לנו את הצדדים החיוביים של בעל החיים והשליליים שלו לדעתם.

והשאלה השנייה מה הם היו משנים בנו ומה היו משאירים – לו ניתן להם מטה קסם.

כשאנחנו מקבלים מהם את התשובות רק נגיד להם תודה. בלי ויכוחים או פרצופים, אחרת בפעם הבאה הם לא יתנו לנו משוב כן ואמיתי, חבל. זו הדרך שלנו ללמוד על עצמנו. תזכרו, שאנחנו לא רואים את עצמנו ולכן חשוב לנו לדעת מה אחרים באמת חושבים.

חולשות בעולם הניהול יכולות להיות, ביקורתיות ושיפוטיות, תחרותיות יתר, אדם שעושה העדפות, שחשוב לו להיות חכם יותר מכולם וכד'.
חוזקות בעולם הניהול, יכולת פתרון בעיות, תקשורת בינאישית טובה, התלהבות ויכולת שכנוע וכד'.

 

היכולת לקבל החלטות

כמנהל, יש צורך לקבל החלטות בסביבה לא וודאית, ולקבוע את הכיוון אליו הולכים. בעולם שלנו היום אין אפשרות לקבל או לדעת את כל הנתונים לפני שמקבלים החלטה, ולכן חשוב להיות מסוגלים להחליט גם בלי הרבה אינפורמציה.

איך לומדים לקבל החלטות? פשוט מתחילים בקטן. מקבלים החלטות כל הזמן, מה קונים, מה אוכלים, מתי עושים פעילות גופנית, מה לקנות מתנה, מתי יוצאים לבילוי ומתי הולכים לישון. החלטות כאלה קטנות מאמנות אותנו. אח"כ אנחנו עוברים להחלטות יותר מורכבות, קריירה, בני זוג, לימודים וכד'. אין החלטה נכונה או לא, יש רק החלטה שהתקבלה או לא. לכן ככל שנבין שהתפקיד שלנו הוא להחליט ולא לשבת על הגדר, נלמד מהטעויות שלנו ונהנה מההצלחות שלנו. לרוב ההחלטות שנקבל יש אפשרויות תיקון במידה וטעינו, וזה חשוב לדעת. במידה ואנחנו רואים שאנחנו מתקשים עם קבלת ההחלטות, נוכל להתייעץ עם אדם קרוב או להתחיל אימון למנהלים בו נחזק את יכולת קבלת ההחלטות שלנו.

תכננו זמן לניהול

כמנהלים, העבודה המרכזית שלכם היא לתכנן את העבודה של הצוות, להחליט על סדרי העדיפויות ולהיות לצוות לעזר. כלומר לעזור להם לעשות עבודה טובה יותר. בנוסף לזה, יש לכם מה לעשות כדי לקדם את הפרוייקטים שלכם.

איזון והשארת זמן לניהול לבדיקת המצב עם העובדים, דיווח ומעקב אחרי התקדמות ועזרה כשהדברים לא מסתדרים היא בחשיבות עליונה.

החכמה הגדולה בניהול הזמן, היא היכולת להגיד "לא", לשים גבול ברור מה "כן", מה משרת את הכיון שאליו הולכים ומה משמש כהסחת דעת. זה נכון כמובן, גם בחיים האישיים של המנהל וגם בחיים המקצועיים. אם החלטת שיש להוציא ילדים לפחות פעם בשבוע מבית-ספר (כשתגמר תקופה הסגר 😊), אז פעם בשבוע זה יקרה. למה? ככה.

חשוב לזכור מדיניות דלת סגורה, כשהחלטתם לעשות את המשימה שרק לכם היכולת לבצע אותה, סגרו את הדלת, נתנו לעצמכם זמן ליישום וביצוע שלה. אחרת תמצאו את עצמכם מסתובבים בתחושה שאתם בשביל כולם, ואף פעם לא למענכם.

לדעת להאציל סמכויות

אחד הקשיים הגדולים ביותר למנהלים צעירים היא המעבר בין מדידה של הישגים שלהם באופן פרטי, לבין ההבנה שכמנהלים הם נמדדים על הצלחת הצוות. לעתים קרובות מנהלים ירגישו שהשליטה שלהם יורדת. עדיין יש לזכור שהערך שלכם עולה למרות שהתפוקה בלייצר את הדברים יורדת. מנהל טוב, שמח כשעובדיו מצליחים, ועוזר להם להיות טובים יותר. אין שם קנאה ממש כמו הורה שגאה בילדו שמגיע להישגים.

האצלת סמכויות מחייבת אותך, להסביר מה בדיוק התוצאה הרצויה, ומתי. ואז להבין איזה סוג ניהול יש לתת לעובד, יש כאלה שזקוקים לליווי צמוד, ויש כאלה שמעדיפים עבודה עצמאית. תשאלו את העובדים מה הם רוצים. איזה סוג של פידבק, הם רוצים. למרות הקושי, עובדים שסומכים עליהם מביאים תוצאות יותר טובות ברוב המקרים. החזיקו חזק ואל תתפתו לעשות במקומם, אחרת הם לא ילמדו לעולם. ספקו משובים רבים כל האפשר על מנת ללמד אותם את העבודה.

פתחו את מיומנות התקשורת בעל-פה ובכתב

ככל שמדברים יותר ברור, כשהצד השני מבין בדיוק מה התכוונו, ומה יש לעשות. כך הסיכוי להצלחה עולה. ערפול, מסרים סותרים. אמירה של דבר אחד ועשייה של דבר אחר, עלולים ליצור בלבול בעובדים, מה שיוביל אותם לא לספק את הסחורה. מסר חד וברור, שאינו משתמע לשתי פנים, יעזור מאוד.

שימו לב שכשכותבים, האינטונציה והמוזיקה הנשמעת מהכתב, עשויה להשתנות בין הקוראים. לכן כדאי לכם לשים לב גם בכתב למסר. עדיף לחזק מסרים לכתוב ולדבר אותם, ולא להסתפק רק באפיק אחד. במקומות שיש תקשורת מורכבת, שווה לבדוק להשתמש ביותר מאמצעי תקשורת אחד.

אנשים לא קוראי מחשבות, לכן כתבו להם, מה אתם מבקשים, איך אתם רוצים, למה זה חשוב ולמתי אתם מבקשים את הדברים. כשהדברים משתבשים בדקו איפה המסר לא עבר כמו שחשבתם ונסו למצוא מנגנון שהמסר יעבור בצורה ברורה יותר.

מנהל טוב, שואל שאלות, ומקשיב לתשובות. מנהל טוב לא יודע הכל. תרגול של היכולת להקשיב, לשאול, להקשיב שוב, ורק אחרי שהבין לעומק את מה שאמרו לו מקבל החלטה. החלטה מנומקת תתקבל ברוב המקרים טוב יותר מתשובה "כי כך החלטתי". אנשים זקוקים לרציונל שמגבה את ההחלטות שנתקבלו. העובדים אוהבים שמקשיבים למה שיש להם להגיד. זה מגייס אותם.

לדעת לנהל את המנהל

רוב המנהלים כפופים למנהלים. לכן היכולת לנהל את המנהל שלכם היא חשובה לא פחות מניהול העובדים שלכם. ההבנה איך המנהל שלכם רוצה את התקשורת אתכם היא משמעותית. המנהל שלכם צריך לדעת מה קורה אצלכם, עדכנו אותו בצורה שוטפת.

בדקו מה דרך התקשורת המועדפת עליו או עליה, איך הם מעדיפים לקבל את העדכונים והחדשות, ושווה לכם לדעת מהי הפוליטיקה הארגונית. היכולת לנווט בין העובדים שלכם למנהלים שלכם, היא אתגר ששווה להצליח בו.

בסוף, המנהלים שלכם גם הם רוצים להראות טוב, כשהם מציגים למנהלים שלהם. לכן ההבנה של מה שאתם עושים משפיע עליהם היא חשובה כשאנחנו מנסחים ומעבירים חדשות ועדכונים.

 

מילה לסיכום, ניהול הוא מיומנות נרכשת, ולא לכולנו זה בא בטבעיות. התפתחות אישית, ושינוי נקודת המבט למערכתית, תעזור לכם להצליח בניהול. קבלו עזרה ותמיכה ע"י מנטור מתוך הארגון או מחוצה לו. אימון למנהלים חשוב מאד להתפתחות הניהולית שלכם, העיקר שתדעו שאתם לא לבד, כי ביחד משיגים תוצאות טובות יותר.

בהצלחה

עידית

עכשיו זה הזמן שלך! משאירים פרטים ומתחילים להצליח